Харківщину на зимовій Олімпіаді представлятимуть чотири спортсмени

25.01.2022 09:30 Спорт
Фото: НОК України Фото: НОК України
Спортсмени від Харківської області на Олімпійських іграх виступатимуть у трьох видах змагань.

На Олімпійських іграх, що стартують у китайському Пекіні вже наступного тижня, а саме 4 лютого, Харківську область представлятимуть одразу чотири спортсмени. Це стало відомо після оприлюднення складу збірної Національним олімпійським комітетом України.

Джерело: Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА

Читайте також: Андрій Лунін вдруге зіграв в основі «Реалу» в цьому році

У лижних перегонах нашу країну від Харківщини представлятиме Руслан Переходов. Ці Ігри не перші для Руслана: він брав участь у змаганнях у Сочі в 2014 році. Тоді лижник посів 50-те місце в індивідуальній гонці та 20-те в командному спринті. Також Руслан брав участь у Паралімпійських іграх у Пхьончхані-2018, де виступав у ролі «гайда» – спортсмена, що веде трасою паралімпійців з порушеннями зору. Тоді Руслан у парі з Юрієм Уткіним виборов золото в лижній змішаній естафеті та бронзу в особистій гонці з біатлону. Також Руслан зайняв третє місце на чемпіонаті світу в 2021 році з роликових лиж у Валь-ді-Ф’ємме в естафеті.

Джерело: Wikipedia

У фігурному катанні Харківщину представлятиме пара Максима Нікітіна та Олександри Назарової. Вихованці Харківської державної академії фізичної культури – тричі чемпіони України в своїй дисципліні (2015, 2017 та 2018 років), переможці Універсіади 2017 року в Алмати, бронзові призери юніорського чемпіонату світу – 2015 та володарі срібних нагород у I Зимових юнацьких олімпійських іграх 2012 року. Також пара виборювала низку призових місць у менш престижних змаганнях України та світу.

Джерело: hovufks.org.ua

Уляна Дуброва представить Україну та Харківську область у змаганнях із шорт-треку. Юна спортсменка, якій лише у квітні виповниться 20 років, поки не займала призових місць у міжнародних змаганнях. Її кращими результатами є 9-те місце на світовій першості в Борімо (Італія) у 2020 році й та ж позиція на всеєвропейських змаганнях у польському Гданську в 2021 році.