«Валькірії» з Донецької громади борються за Кубок України з футзалу

18.02.2022 15:00 Спорт
У другому відбірковому етапі чемпіонату з футзалу серед дівчат 2009–2010 років народження вихованки з футбольної команди «Валькірії» Донецької ТГ Харківської області вибороли перемогу

Еля Мохонько, Ніка Артамонова, Марія Стручкова, Устіна Попова, Ауріка Лісова – дівчата, які багато років тренуються у футбольній команді Донецької ТГ, разом з харків’янками Поліною Павленко, Еммою Колісніченко, Нікою Замятіною та Анастасією Астаховою захищали честь харківської спортивної школи під прапорами команди «Житлобуд-1» і обіграли господарів залу – команду з Одеси «Чорноморець» з рахунком 3:1 та дівчат з Ананьєвого – команду «Лідер». Амбітні спортсменки посіли перше місце та увійшли у вищу лігу, де вісімка найсильніших команд зі всієї України позмагається за звання чемпіонів України.

Раніше, на початку лютого, старші вихованки команди «Валькірії» – Анастасія Костів, Єлизавета Заремба, Марія Міхно, Софія Кринська, Поліна Кринська, Ельвіра Лісова, а також харків’янки Поліна Павленко, Владислава Федорова, Євгенія Білова, Дар’я Бойко, Анастасія Зубік – у другому відбірковому чемпіонаті України серед дівчат 2007–2008 року народження потрапили до вісімки команд з футзалу, що в найближчі місяці будуть виборювати Кубок України з футзалу.

Як розповів тренер команди Володимир Чаговець, єдине, чого не вистачає на сьогодні дівочій футбольній команді «Валькірії» – це самих дівчат.

– Багато людей і досі упереджено ставляться до футболу як дівочого виду спорту, піддаючись байкам про криві ноги та ходу, як «у пацана». Але футзал надає багато можливостей дівчатам для самореалізації: вони стають упевненими в собі, цілеспрямованими. Спортивні, підтягнуті, дисципліновані, вони йдуть з «Валькірій» далі у великий спорт. Багато наших дівчат тепер навчаються у спортивній школі Харкова, захищають у «валькіріївському» складі команду «Житлобуд-1», – поділився переживаннями про долю дівочого футболу тренер команди «Валькірії» Володимир Чаговець.

І хоча сьогодні юні «валькірії» тренуються не тільки на базі КЗ «СК Чемпіон» Донецької ТГ, а й у харківській спортивній школі, тренер радо слідкує за перемогами вихованок та підтримує дівчат під час кожного матчу.