Воротар з Краснограда вдруге поспіль відіграв «на нуль» за збірну України

28.09.2022 13:30 Спорт
Фото: xsport.ua Фото: xsport.ua
Футболісти з Харківської області взяли участь у матчі шостого туру Ліги націй проти збірної Шотландії.

Вчора, 27 вересня, збірна України в Польщі приймала національну команду Шотландії в рамках заключного, шостого, туру дивізіону B Ліги націй 2021/22. Для виходу в елітний дивізіон А Україні потрібна була перемога, британців влаштовувала і нічия. Українці досить непогано провели цей поєдинок, створивши низку хороших моментів, однак реалізувати бодай один з них у наших співвітчизників не вийшло. У підсумку матч закінчився нічиєю 0:0.

У стартовому складі збірної України вийшли одразу два уродженці Краснограда – воротар Андрій Лунін, якому в другому матчі поспіль  національної команди вдалося відстояти «на нуль», і лівий вінгер Михайло Мудрик.

Найнебезпечніший момент у матчі був створений саме за участю Мудрика. На 8-й хвилині він обігрався в стінку з Артемом Довбиком, після чого втік від двох гравців суперника і виконав передачу на лінію воротарського майданчика точно на ногу Андрія Ярмоленка, втім досвідчений гравець пробив вище. На початку другого тайму був ще один небезпечний момент за участю Мудрика. Михайло добре пробивав з-за меж штрафного майданчика, втім голкіпер шотландців потягнув цей удар.

– Від гри Михайла у цьому матчі я отримав велике задоволення – він блискуче втікав від суперників, створював небезпечні ситуації тощо. На мою думку, він відіграв безпомилково, він виконав усе, про що йому говорив тренер. Я помітив, що з його всіх 15 передач, які він зробив, всі віддав точно в ноги, розраховуючи на подальший розвиток атаки. Його прагнення і старання видно неозброєним оком. Він потроху освоюється у збірній, йому більше довіряють, утім він ще не повністю розкрився, згодом він покаже себе у всій красі, – розповів «Слобідському краю» перший тренер Мудрика Михайло Меркулов.

Він підкреслює, що в Краснограді всі дуже раді і пишаються досягненнями своїх земляків – Мудрика і Луніна.