«Харківські Соколи» сенсаційно переграли чинного чемпіона України

02.03.2020 09:15 Спорт
Фото: fbu.ua Фото: fbu.ua
Для харків’ян ця перемога стала третьою в чемпіонаті України.

Вчора, 1 березня, в рамках регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч остання команда першості «Харківські Соколи» на своєму паркеті приймала чинного чемпіона України «Хімік» з міста Южне Одеської області. Як повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України, звітний матчі гості почали краще за харків’ян – по ходу першої чверті южненці вигравали 7:14. Команда з Одещини намагалася у стартовій десятихвилинці вирішити долю зустрічі, втім господарі були іншої думки. Потужна гра американських «соколів» Грема та Джамара дозволила харків’янам піти на першу перерву з мінімальним відставанням у рахунку – 17:18.

У другій чверті господарі майданчика вдало захищалися та застосовували активний пресинг по усьому майданчику, що, в свою чергу, приносило хороші дивіденди. Гравці «Хіміка» зазнали шести втрат за першу половину гри, в той час як Соколи втрачали м’яч лише двічі. Разом з вдалою грою в атаці від лідерів Грема та Джамара і дуже вчасним триочковим від Тарасенка «Харківські Соколи» змогли перемогти у чверті з рахунком 21:19 і вже у ролі лідера відправилися на велику перерву – 38:37. 

Читайте також: Жеребкування Ліги Європи: з ким зіграє «Шахтар» у Харкові

У третій десятихвилинці «Харківські Соколи» продовжили активно застосовувати високий зонний пресинг по всьому паркету, що дозволило останнім не тільки не підпустити «Хімік» до себе, а й ще більше розвити перевагу – 64:52, за такого рахунку команди пішли на останню перерву. 

В останній чверті гості повернулися в гру і поступово наближалися до «Соколів». Й у підсумку южненці могли перевести гру в овертайм. За 2 секунди до кінця поєдинку за рахунку 77:75 гравець гостей Артем Ковальов виконував два штрафні кидки, втім він реалізував тільки один із них.

77:76 – «Харківські Соколи» у напруженому поєдинку здобувають перемогу, яка стала для них третьою в нинішньому розіграші чемпіонату України. Без огляду на цю звитягу, харків’яни залишаються на останньому, дев’ятому, місці в турнірній таблиці.