Юнаки Харківщини позмагаються за першість у чемпіонаті області з баскетболу

09.02.2022 12:20 Спорт
Фото: fbu.ua Фото: fbu.ua
8 лютого розпочався Юнацький чемпіонат Харківської області з баскетболу. Першими зіграли команди старшої вікової категорії. Турнір буде йти приблизно два місяці.

У віковій категорії 2005-2006 років народження беруть участь вісім команд: КДЮСШ-2, Універбаскет, Політехнік-СДЮСШОР Україна, ДЮСШ-7 (усі Харків), Олімпія (Лозівська громада), Куп’янськ, Пісочин та Ізюм. Про початок чемпіонату повідомив офіційний сайт Федерації баскетболу України.

Перші два поєдинки вже зіграні. Перший матч завершився перемогою юнаків Куп’янська над однолітками з Пісочина з рахунком 77:31, у другому – Універбаскет переміг Ізюм – 80:52.

Як розповіла «Слобідському краю» організаторка чемпіонату Харківської області з баскетболу Анастасія Логвінова, також плануються матчі чемпіонату інших вікових категорій. Серед юнаків це ще категорії 2007-2008 та 2009-2010 років народження.

У чемпіонаті гравців 2007-2008 років народження візьмуть участь 12 команд, серед яких 9 представляють місто Харків. Серед них три склади Політехнік-СДЮСШОР Україна, два склади команди «Школа Баскетболу», два склади клубу Junior, а також ДЮСШ-7, КДЮСШ-2. Громади Харківської області будуть представляти команди Куп'янськ, Люботин та «Восток» з Лозової.

Категорія чемпіонату 2009-2010 років народження поділена на групи A і Б по 8 команд. У групі A беруть участь команди: КДЮСШ-2, Політехнік-СДЮСШОР Україна, ДЮСШ-7, Junior, два склади клубу «Школа Баскетболу» (усі з Харкова), «Восток» (Лозова) та Люботин. У групі Б виступатимуть: Junior, «Школа Баскетболу», ДЮСШ-7-Junior, ДЮСШ-13, Політехнік-СДЮСШОР Україна (усі представляють Харків), Липці, Красноград, «Восток» (Лозова).

Читайте також: Юна спортсменка з Харківської області піднімає вагу втричі більшу власної

Передбачаються ще матчі чемпіонату юніорів Харківської області серед дівчат. Як повідомляє організаторка, ще невідомо дівчата будуть представлені у двох або трьох вікових категоріях.  Проте, вже зараз відомо, що будуть виступати команди ДЮСШ-13, Інваспорт, КДЮСШ-2 з Харкова. Серед команд Харківської області будуть Сахновщина, Красноград, Краснокутськ та Липці.

Матчі чемпіонату проходитимуть як у залах Харкова, так і області в найближчі два місяці, проте наразі чіткого розкладу проведення ігор ще немає.

— Розкладу немає, оскільки він дуже хиткий. Це обумовлено тим, що тренери та команди беруть участь в інших турнірах, таких як Загальноукраїнська юнацька баскетбольна ліга, Європейська ліга і не тільки. Наступні ігри заплановано на вихідні 12-13 лютого, але це ще уточнюється у тренерів, – пояснила організаторка чемпіонату Харківської області з баскетболу.

За перші три місця в чемпіонаті командам передбачені кубки, медалі та подарунки від спонсорів. Також переможці можуть отримати звання майстрів спорту.

У минулому сезоні призові місця розподілилися наступним чином: перше місце – ДЮСШ-2 під керівництвом Андрія Кротька, друге місце – ДЮСШ-13 тренера Олега Чека, третє місце – ДЮСШ-7, яку тренувала Світлана Полянська.

Автор: Олександр Манченко