Харків'янка виграла чемпіонат Європи з грепплінгу

21.02.2020 16:45 Спорт
фото: ХОДА фото: ХОДА
Харківські спортсмени здобули дві золоті, одну срібну та одну бронзову нагороди на чемпіонаті Європи з грепплінгу. Змагання відбулися з 16 по 19 лютого в Римі.

Участь у них взяли близько 500 спортсменів з 26 країн Європи. Україну представляв 21 спортсмен, з них - п’ятеро харків’ян, троє з яких повернулися додому з медалями.

Як повідомили в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА, дві золоті медалі здобула Катерина Шакалова. Вона впевнено перемогла суперниць у ваговій категорії до 64кг у двох видах боротьби: грепплінг - боротьба без гі (різновид кімоно) та грепплінг гі - боротьба в гі.

Крім чемпіонських титулів, підопічна тренера Владислава Сороки також завоювала право брати участь у Всесвітніх іграх, які в 2021 році відбудуться в Казахстані.

Читайте також: Донецький «Шахтар» у Харкові переміг «Бенфіку» – ФОТО

У свою чергу Олена Герман посіла друге місце в розділі «грепплінг», а Данило Ільїнський - третє в розділі «грепплінг гі». Трохи не дотягнули до медалей Анатолій Єгіазарян та Баграт Адамія, поступившись суперникам у «бронзових» фіналах.

У загальнокомандному заліку збірна України посіла третє місце.

Довідка "СК. Грепплінг - спортивне єдиноборство, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів, кожен з яких за допомогою больових та задушливих прийомів намагається підкорити суперника, а також набрати більшу кількість очок в процесі боротьби за допомогою різних технічних прийомів. Греплінг є боротьбою на підкорення, тобто основною метою спортсмена (греплера) є саме примус суперника до здачі. Ударна техніка в греплінгу суворо заборонена.

Автор: Тамара Кіч