Жіноча збірна України з баскетболу вперше зіграла в Харкові — ФОТО

18.11.2019 13:16 Спорт
Фото: Борис Бреславець Фото: Борис Бреславець
Вчора, 17 листопада, жіноча національна збірна України з баскетболу проводила матч другого туру кваліфікації чемпіонату Європи — 2021, в якому в Харкові приймала Португалію.

Як повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України, наші дівчата розпочали цей матч із потужного ривка 15:3, за рахунок якого заволоділа перевагою. Господарки паркету реалізували чотири триочкових ще за стартову чверть та в цілому переважали суперниць за всіма ігровими компонентами. У Португалії в атаці були серйозні проблеми, підтвердженням чому стали лише дев'ять набраних очок за чверть при 21 у господарок.

У другій чверті гості додали у нападі, втім і українки не здавали позицій й у підсумку пішли на велику перерву, ведучи у рахунку 46:28. А ось третій 10-хвилинний відрізок наші дівчата програли, дозволивши суперницям повернутись у гру — 9:18.

У заключній чверті українки зуміли розвинути свою перевагу і домоглися підсумкової перемоги 72:60.

Завдяки цьому успіху збірна України, яка вперше в історії грала у Харкові, вийшла на друге місце в групі G. Наші дівчата завдяки перемозі в очному протистоянні випереджають Португалію, у якої також по одній перемозі та поразці. Лідирує в групі зі 100 % перемог Бельгія, а Фінляндія з двома поразками в пасиві посідає четверте місце.

Наступний матч у кваліфікації Євробаскету-2021 українки зіграють в листопаді наступного року — тоді наші співвітчизниці вдома протистоятимуть Фінляндії. Нагадаємо, у фінальну частину виходять 9 переможців своїх груп та 5 найкращих команд, які посядуть другі місця. 

Читайте також: Гол харків'янина допоміг збірній України здобути історичний результат