Зимова першість «Металіст-Ліги»: як виступають команди з громад Харківщини

19.01.2022 16:50 Спорт
Фото: liga.metalist.ua Фото: liga.metalist.ua
У Харкові завершилася регулярна першість аматорського міні-футбольного турніру «Металіст-Ліга».

Минулими вихідними, 15-16 січня, на сучасних полях академії «Металіст» завершилася регулярна першість одного з найвідоміших міні-футбольних аматорських турнірів України «Металіст-Ліга». Зимова першість налічує 50 команд, які рівно розділені на п’ять ліг. Вісім колективів виходять до чвертьфіналу, він відбудеться із двох матчів. Двоматчевими будуть і півфінальні битви, переможці яких між собою розіграють золоті медалі чемпіонату.

У цих змаганнях беруть участь і колективи з громад Харківської області. Тож у другому за силою дивізіоні турніру Першій лізі беруть участь одразу чотири обласні команди – IRFCM TEMP Lipchanivka з Куньєвської ТГ, «Бурлук» із Великобурлуцької ТГ, FC Malaya Rogan’ з Вільхівської ТГ та МФК ЦСКА (Станичне) зі Старовірівської ТГ. Перші три команди розділили між собою місця в лідируючій трійці. В останньому, дев’ятому, турі турніру «Зима-2022» команда із села Липчанівка у важкому поєдинку обіграла FC Malaya Rogan’ 4:3, завдяки чому виграла регулярну першість.

Футболісти з Вільхівської громади фінішували третіми. А другим став «Бурлук», який у заключному турі поступився команді Flip 2:9. Проте головними героями останнього туру стали футболісти із Старовірівської громади МФК ЦСКА (Станичне). Вони розпочали першість із шести поразок поспіль, проте потім здобули три перемоги і пробилися до плей-оф. Заключним кроком на шляху до чвертьфіналу стала розгромна перемога над командою SofCar 11:4. Про це повідомляють на сайті турніру.

У чвертьфіналі IRFCM TEMP Lipchanivka зіграє з ЦСКА, «Бурлук» поміряється силами з «Декстом», а Flip протистоятиме FC Malaya Rogan’. Ці матчі, як і більшість решти чвертьфіналів в інших лігах, пройдуть найближчими вихідними, 22 та 23 січня. 

Читайте також: Футзальна жіноча команда з Харківщини претендує на звання кращої в світі

Кілька обласних команд виступають у Третій лізі. Більшість гравців команди ФК «Район» із Старосалтівської та Вовчанської громад, також ще пару футболістів із Дворічної. Цей колектив уперше виступає у «Металіст-Лізі» і одразу зумів виграти регулярну першість, хоча останню гру вони програли команді Comeback 4:6. Хет-трик у «Району» зробив Сергій Новіков, який із 23 голами є найкращим «снайпером» не лише своєї ліги, а й усіх п’яти дивізіонів загалом. До речі, близько половини гравців команди Comeback – уродженці Лозівської громади. 

Єдиним обласним колективом, якому не вдалося пробитися до плей-оф, стала команда New Team із Печенізької ТГ. Ці хлопці в останньому турі зіграли внічию з «Трактором» (4:4), закінчивши виступи в «регулярці» дев’ятими. Від восьмого місця, що дає право зіграти у плей-оф, вони відстали на два очки. У чвертьфіналі «Район» зіграє зі «Спартою», а Comeback – з Armando.

У Четвертій лізі грає команда з Люботина «Север». В останньому турі вони обіграли на той момент лідера першості Forward-2 – 4:3, завдяки чому фінішували третіми. Ці три очки люботинці вирвали на останній хвилині завдяки голу Дмитра Крисанова, який, до речі, є найкращим бомбардиром ліги – він забив 17 м’ячів. За путівку до півфіналу «Север» посперечається з FC Ce-Ment.

Автор: Савелій Мякушко