52 УЗД-пристрої отримали лікарні Харківщини від французів

29.03.2023 09:51 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Французькі благодійники передали 52 портативні УЗД-пристрої лікарням Харківської області. Вони використовуються, зокрема, для надання допомоги пораненим.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Обладнання отримали медзаклади в Харкові, а також у Валківській, Первомайській, Вовчанській, Красноградській, Люботинській, Ізюмській, Куп’янській та Слобожанській громадах області. Зазначені УЗД-пристрої та гаджети до них допомогла придбати ГО «MEHAD (ex-UOSSM France)» в Україні.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов, у зв’язку з бойовими діями особлива увага наразі приділяється саме медичній галузі.

«Харківська обласна військова адміністрація першочергову увагу приділяє розвитку медичної галузі регіону, щоб жителі області могли отримувати своєчасну якісну допомогу. Зокрема, ці гаджети будуть використовуватися нашими лікарняними закладами для надання меддопомоги при пораненнях та крововтратах. Вони незамінні саме для екстреної допомоги пацієнтам», – додав він.

На сьогоднішній день майже 300 медпрацівників у Харківській області пройшли навчання для роботи з цим обладнанням.

Портативні УЗД-пристрої

Харківська область отримала УЗД-пристрої

Нагадаємо, нещодавно у Балаклійській лікарні ввели в експлуатацію 32-зрізовий комп’ютерний томограф Aquilion Lightning виробництва Canon.

Нагадаємо також, на час дії воєнного стану сімейні лікарі у медзакладах Харківської області мають приймати мешканців та ВПО без укладеної декларації. Пацієнти можуть зробити базові аналізи, а також пройти обстеження у вузькопрофільних спеціалістів для встановлення діагнозу чи призначення лікування безплатно.

Автор: Владислава Ткаченко