7 червня на Харківщині стартує основна сесія НМТ

23.05.2023 11:53 Суспільство

Основна сесія НМТ у Харківській області триватиме до 20 червня, за цей час проведуть 10 тестувань у дві зміни.

Про це під час брифінгу розповів директор Департаменту науки і освіти ХОВА Олексій Литвинов, повідомляє «Слобідський край».

«Вже є у нас близько 20 тисяч зареєстрованих на мультипредметний тест, з них більша частина – випускники поточного року. Це на 75 % більше, ніж у 2022 році», – зазначив Литвинов.

Він зауважив, що підготовка до національного мультипредметного тесту в регіоні йде за графіком. В області планують створити 30 тимчасових екзаменаційних центрів на базі закладів освіти в 9 населених пунктах. Задля безпеки, перелік адрес, де відбуватиметься тестування, поки не оголошують.

«Підготовка до проведення національного тесту в постійному режиму. Зараз чекаємо на затвердження переліку пунктів тестування від начальника ХОВА. Під час повітряної тривоги НМТ перериватиметься, а учасники та працівники тимчасових екзаменаційних центрів повинні будуть перейти до укриттів. Ми вже перевіряли системи тестування, і вони дозволяють розпочати завдання з того місця, на якому учасник зупинився», – говорить Олексій Литвинов.

Нагадаємо, в деяких громадах Харківщини розглядають можливість офлайн навчання.

А також у ХОВА розповіли коли завершиться навчальний рік на Харківщині.

Нагадаємо ще, НМТ можна буде скласти за кордоном. Основна сесія національного мультипредметного тесту відбудеться у 21 країні світу. У ній зможуть взяти участь і школярі Харківської області, які через війну вимушені були виїхати за кордон.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко