У ХОВА розповіли, коли завершиться навчальний рік на Харківщині

22.05.2023 14:23 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Цього року в Харківській області дистанційно навчалися 240 998 школярів.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську ОВА.

У 25 громадах області та в місті Харків навчальний рік завершиться 2 червня, у 22 громадах – 31 травня. Школярі 7 громад Куп’янського району закінчать навчання 30 червня.

«Ми закінчуємо другий навчальний рік в умовах повномасштабної агресії з боку рф. Перед цим було два роки карантинних, тому є певні складнощі. Але із впевненістю можу сказати, що ми закінчимо цей рік у набагато кращих умовах, ніж 2022-й», – зазначив директор Департаменту науки та освіти ХОВА Олексій Литвинов.

Свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти отримають 13 769 випускників, про здобуття базової середньої освіти – 22 531 учень.

Наразі Харківська область уже готується до наступного навчального року. Одним із найважливіших напрямів цієї роботи є облаштування навчальних закладів укриттями.

«З огляду на безпекову ситуацію розглядається можливість відвідування учнями уроків у форматі офлайн. Найперспективнішими у цьому напрямку є Лозівський, Красноградський райони та частина Богодухівського району», – каже Олексій Литвинов.

Також він повідомив, що збільшується кількість дітей, які повертаються до Харкова і майже всіх громад області, за винятком прикордонних територій.

«Якщо минулого року у нас було на 1 вересня майже 240 тисяч школярів усіх категорій, то сподіваємося, що цього року їх буде на 10 %-12 % більше. Але все-таки цифри будемо мати на початку вересня», – сказав Литвинов.

Нагадаємо, НМТ можна буде скласти за кордоном. Основна сесія національного мультипредметного тесту відбудеться у 21 країні світу. У ній зможуть взяти участь і школярі Харківської області, які через війну вимушені були виїхати за кордон.

Відмінність цьогорічного НМТ від минулого року полягає в тому, що винесено три предмети замість чотирьох. Українська мова і математика є обов’язковими для всіх абітурієнтів, а третій предмет учасник обирає самостійно

Нагадаємо також, що Міжнародний рейтинг університетів світу Webometrics опублікував рейтинг закладів вищої освіти України.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко