95 мільйонів гривень отримає Харківщина на переоснащення шкільних харчоблоків

01.02.2022 15:34 Суспільство
Харківська область отримає державну субвенцію на реформування шкільного харчування. Про це повідомив голова ХОДА Олег Синєгубов.

 Нагадаємо, за ініціативи першої леді Олени Зеленської, з 1 січня 2022 року школи мають оновити меню.

І хоча деякі громади Харківської області були готові до змін, раніше «Слобідський край» розповідав про досвід і перші успіхи Балаклійської ТГ, наразі питання модернізації харчоблоків у закладах освіти регіону потребує ретельної уваги.

Саме питанню підготовки проєктів модернізації харчоблоків у закладах освіти Харківщини, які можуть бути профінансовані коштом державної субвенції, було приділено особливу увагу очільником ХОДА Олегом Синєгубовим під час апаратної наради голови ХОДА 31 січня.

 – Планується державна субвенція від Міністерства розвитку громад та територій щодо ремонтів харчоблоків і місць приймання їжі, для Харківщини її розмір – майже дев’яносто п’ять мільйонів гривень. Зараз ми розробляємо проєктно-кошторисну документацію, визначаємо перелік тих закладів, які можуть потрапити під умови фінансування, – оприлюднив важливу інформацію Олег Синєгубов.

Олег Синєгубов

Голова ХОДА  зауважив, що модернізація має стосуватися як великих шкіл, так і спецзакладів, що не відповідають умовам програми щодо кількості учнів, але є профільними.

Директорка Департаменту освіти та науки Харківської ОДА Анжеліка Крутова повідомила, що наразі в усіх закладах середньої освіти регіону запроваджені нові норми харчування учнів.  

 – Протягом 2020 та 2021 років коштом державної субвенції на умовах співфінансування вже придбали нове технологічне обладнання для 225 закладів середньої освіти Харківщини, що становить 32 % від їх загальної кількості, будемо і надалі працювати в цьому напрямку, – зазначила Анжеліка Крутова.

Крім того, директорка Департаменту освіти та науки ХОДА розповіла, що в межах обласної програми «Здорове харчування в закладах загальної середньої освіти Харківської області» майже 3000 працівників пройшли навчальний спецкурс про безпечне та здорове харчування.