98-річний харківський тенісист зіграв на благодійному матчі в Австралії

12.01.2023 18:55 Суспільство
Фото: Федерація Тенісу України Фото: Федерація Тенісу України
Харків’янин Леонід Станіславський провів матч на Відкритому чемпіонаті Австралії в рамках програми Tennis Plays for Peace на підтримку України.

Про це повідомили у Федерації тенісу України, передає «Слобідський край».

«Ексклюзив ФТУ. Леонід Станіславський на Відкритому чемпіонаті Австралії в рамках програми Tennis Plays for Peace на підтримку України. Він проводить неймовірний матч зі своїм однолітком Генрі Янгом на головній арені турніру. Подія має символічну назву Battle of the Centurions! (Битва центуріонів)», – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2021 році  Леонід Станіславський потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найдоросліший активний гравець у світі, який бере участь у змаганнях. 

У 2017 році Леонід Станіславський двічі здобував титул національного рекордсмена України як «Найповажнішого віку тенісист» та «Найповажнішого віку людина, яка здійснила спуск на тролеї».

Kharkiv SPORT City повідомляє, що благодійний тенісний вечір Tennis Plays for Peace (Теніс грає за мир) відбувся у  Мельбурні на Арені Рода Лейвера.

У матчі зіграли іспанець Рафаель Надаль, австралієць Алекс де Мінор, британець Енді Маррей, представники США Коко Гауфф та Френсіс Тіафо, Марія Саккарі з Греції, болгарин Григор Дімітров та німець Александр Звєрєв.

Україну на цьому тенісному вечорі представляли Марта Костюк та Даяна Ястремська.

Організатори Australian Open уже зібрали майже 200 тисяч доларів у рамках благодійного заходу. Усі кошти будуть спрямовані на гуманітарні потреби в Україні через організації ЮНЕСКО Австралія та Global Giving.

Нагадаємо, уродженець села Геніївка Харківської області Степан Кінаш увійшов до складу збірної України з біатлону на Всесвітній зимовій Універсіаді-2023. Вона пройде в Лейк-Плесіді (США) з 12 по 22 січня.