Як громади з Харківщини можуть отримати новий ЦНАП

03.11.2021 12:00 Суспільство
Фото: prostir.ua Фото: prostir.ua
У Харківській області громади можуть отримати Центри надання адмінпослуг завдяки міжнародному проєкту.

Як повідомляють на сайті проєкту "PROSTO: Підтримка доступності послуг в Україні, 2021-2023", 30 громад з різних регіонів України мають можливість отримати новий ЦНАП.

Задля отримання допомоги необхідно заповнити відповідну заявку на сайті проєкту до 25 листопада 2021 року.

Основні критерії та особливості відбору заявок:

  • терміни подачі заявки до 25 листопада 2021 року;
  • буде відібрано лише 30 громад;
  • під час відбору враховуватимуть повноту заповнення заявок і територіальне розташування громад (задля рівномірного залучення громад з різних регіонів України);
  • список фіналістів опублікують на початку грудня на вебсайті Проєкту
  • після завершення надання допомоги 30 відібраним громадам Проєкт запропонує допомогу іншим зареєстрованим громадам.

Необхідно зазначити, що отримати допомогу можуть громади, які або тільки планують створити ЦНАП, або ті, де він ще не запрацював.

Читайте також: Кращі школярі Чугуєва отримали стипендії

Допомога проєкту полягає в експертному аналізі стану надання послуг у громаді та розробки індивідуального плану зі створення або модернізації ЦНАП.

Крім того, буде проведена робота в досягненні оптимального доступу до послуг, допомога в розробці документів ЦНАП та розміщення самого приміщення, з урахуванням правильного робочого простору у будівлі.

Також на керівництво і працівників очікують спеціальні тренінги та консультації, а населення громади будуть запрошувати на інформаційні заходи, де пояснюватимуть, як працюватиме ЦНАП.

Зазначимо, що проєкт фінансується Швецією через агентство міжнародної співпраці та розвитку Sida. Експерти проєкту мають значний досвід у сфері покращення якості надання послуг в Україні.

Нагадаємо, що до 2024 року в усіх громадах країни мають запрацювати центри надання адміністративних послуг. Зокрема, на Харківщині ЦНАПи, де жителі можуть отримати широкий спектр послуг у комфортних умовах, уже створили в 34 громадах. Ще в трьох – такі установи мають з’явитися до кінця року.

Автор: Микита Гузенко

Теги: