Як мешканцям пошкоджених будинків Харківщини зробити перерахунок за розподіл газу

16.08.2023 11:52 Суспільство
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Мешканці Харківської області, в яких пошкоджено або зруйновано будинок, можуть здійснити перерахунок коштів за розподіл газу. Для цього потрібно зафіксувати пошкодження, після чого подати необхідні документи до газівників.

Про це повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу Харківської філії «Газмережі».

В умовах дії воєнного стану споживачі можуть отримати перерахунок вартості послуг розподілу газу в таких випадках:

  • Якщо внаслідок бойових дій пошкоджено газорозподільну інфраструктуру, що унеможливило постачання газу. У такому випадку плата за розподіл газу не нараховується на період відсутності цілодобового доступу споживачів до газу через пошкодження;
  • Якщо внаслідок збройної агресії було пошкоджено будинок споживача та/або внутрішньобудинкову систему газопостачання, що призвело до унеможливлення використання споживачем свого права користуватися послугами розподілу природного газу.

Пошкодження газорозподільної інфраструктури, що обслуговує Харківська філія «Газмережі», фіксується актами служб Оператора ГРМ.

Для здійснення перерахунку в разі пошкодження або руйнування житла споживачу необхідно звернутися до органів місцевого самоврядування або ДСНС для фіксування факту пошкодження/руйнування житла, отримання відповідного Акта та документа, що підтверджує дату пошкодження. Після цього необхідно звернутися до Центрів обслуговування клієнтів Харківської філії «Газмережі» з такими документами:

  • актом про пошкодження/зруйнування житлового будинку та документ, що підтверджує дату пошкодження/зруйнування (надається Органами державної влади, ДСНС);
  • свідоцтвом про право власності на житло;
  • фото пошкодженої/зруйнованої домівки;
  • копією паспорта та ідентифікаційного коду.

Звернення до «Газмереж» щодо проведення перерахунку можна надіслати поштою, надати особисто під час прийому в Центрі обслуговування або надіслати електронною поштою:

Дергачівське відділення:

м. Дергачі, вул. Каштанова № 5,

[email protected]

Зміївське відділення:

м. Зміїв, Таранівське шосе,1а;

[email protected]

Красноградське відділення:

м. Красноград, вул. Преображенська, б.5;

[email protected]

Куп‘янське відділення:

м. Ізюм, вул. Різдвяна, 2;

[email protected]

Мереф’янське відділення:

м. Мерефа, вул. Дніпровська, 273

[email protected]

Чугуївське відділення:

м. Чугуїв, вул. Жадановського, 3;

[email protected]

Рішення щодо проведення перерахунку приймає комісія Харківської філії «Газмережі».

— Перерахунок проводиться за період з дати пошкодження об'єкта та призупинення роботи газових мереж до дати відновлення можливості користуватися природним газом споживачам, — зазначають у пресслужбі.

Нещодавно ми писали, що через пошкодження газопроводу обстрілами у Харківському районі деякі населені пункти понад три тижні не мають газопостачання.

Нагадаємо також, у червні внаслідок нічної атаки російської армії близько 500 приватних будинків у Харкові залишилися без газу

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.