Зварений в польових умовах борщ – набагато смачніший: як кухар бригади «Гарт» годує побратимів на Харківщині

23.09.2025 19:33 Суспільство
Єгор Гарт Як польовий кухар Єгор забезпечує харчування бійців «Гарту» на Харківщині

Кухар інженерного підрозділу бригади «Гарт» Єгор має за плечима чималий досвід у кулінарії. У мирному житті в закладах Затоки та Одеси готував для тих, хто приїжджав відпочивати на чорноморське узбережжя його рідної Одещини.

Історію військовослужбовця на своїй сторінці у Facebook розповіла і виклала пресслужба прикордонної бригади «Гарт», повідомляє медіа «Слобідський край».

Від традиційних «перше-друге-десерт», до японської кухні та страв на тандирі. Та останні півтора року він готує для побратимів поблизу Вовчанська.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Єгор пішов до військкомату. Там йому запропонували – йти в ДПСУ чи в ЗСУ. Обрав прикордонників. А під час співбесіди вже в 1 прикордонному загоні, коли його почали розпитувати, що вміє, і дізналися про кулінарний хист, запропонували посаду кухаря.

Останні півтора року чоловік годує побратимів на Вовчанському напрямку. Каже, з продуктів, якими забезпечують, можна приготувати будь-що. Зокрема й дуже смачний борщ. Взагалі різновидів цієї страви в Україні дуже багато, чи не в кожній області її готують по своєму. На Одещині є навіть борщ з бичками, коли замість м’яса додають морську рибу.

Але Єгор віддає перевагу класичному рецепту, з реберцями. Проте має й свої секрети, набуті кулінарним досвідом. Наприклад, для засмажки буряк та моркву нарізає брусочками, а не натирає на терку. Обов’язково додає оцет та цукор. Використовує і звичайний часник, і на додачу сушений. Бо кожен інгредієнт має своє призначення і надає борщу неповторного вигляду, аромату та смаку. А ще Єгор стверджує – зварений в польових умовах борщ набагато смачніший, ніж коли ти це робиш вдома на плиті.

Раніше ми писали про танкістів 5 Слобожанської бригади «Скіф». Вони – колишні трактористи та водії, а нині – і техніки, і польові конструктори, коли йдеться про те, як захистити техніку. 

Оперативні новини читайте в нашому Telegram