Як військовослужбовцю забронювати квиток на потяг: алгоритм дій

30.07.2023 13:50 Суспільство
Фото: rbc.ua Фото: rbc.ua

Укрзалізниця виділила спеціальну бронь квитків для військовослужбовців, які їдуть у відрядження чи відпустку та запустила для них гарячу лінію.

Спеціальна бронь розрахована на те, щоб кожен захисник та захисниця могли швидше діставатися до своїх близьких навіть у найбільш піковий для залізниці сезон. Про це пише «Слобідський край» з посиланням на інформацію від пресслужби "Укрзалізниці".

 Бронь розподіляють військові комендатури. Це, як мінімум, 4 купейні та 4 плацкартні місця на кожному рейсі, які використовуються, наприклад, якщо про свою відпустку військовослужбовець дізнався в останній момент, і квитки у вільному продажі вже закінчилися. Такі квитки надходять у вільний продаж лише після того, як усі заявки від військових уже задоволені. Відбувається це не раніше ніж за 6 годин до відправки поїзда, щоб навіть у випадку потреби день у день наші захисники та захисниці могли скористатися такою бронею.

Щоб придбати квитки з військової броні, необхідно:

  •  звернутися до чергового по вокзалу, який направить пасажира до військової комендатури (вони знаходяться у Львові, Рівному, Ужгороді, Івано-Франківську, ст. ім. Т. Шевченка, Знамʼянці, Одесі, Миколаєві, Подільську, Харкові, Полтаві, Конотопі, Києві, Житомирі, Козятині, Жмеринці, Дніпрі, Запоріжжі та Покровську);
  •  у військовій комендатурі пасажиру за пред’явленням військового квитка та документа, що підтверджує необхідність здійснити поїздку саме в конкретний день (посвідчення про відрядження, відпускний квиток), видадуть талон на придбання квитка;
  •  цей талон треба пред’явити касиру в спеціалізованій касі для військовослужбовців або в будь-якій касі на будь-якому вокзалі. За цим документом пасажиру виведуть з-під спеціальної броні квиток – і відразу ж його можна буде придбати.

Якщо в місті, де знаходиться військовослужбовець, немає комендатури, скористатися спеціальною бронею можна також у всіх касах за пред’явленням ВПД (військового проїзного документа). Отримати цей документ військовослужбовці можуть у своїх частинах.

Консультацію з усіх можливих рейсів, пересадочних маршрутів, адреси всіх комендатур, кас для військовослужбовців та інформацію щодо спеціалізованої броні на квитки можна отримати, зателефонувавши до Контактного центру Укрзалізниці на спеціальну гарячу лінію за номером 0 800 503 222.

Увага! Спеціальна бронь на місця знімається за 6 годин до відправлення поїзда. Щоб устигнути отримати талон і придбати квиток, рекомендуємо приїжджати на вокзал за 8 годин до відправлення поїзда або раніше.

Раніше ми писали також про те, як оформити субсидію на неопалювальний період.

А ще ми писали про те, як  евакуйованим жителям Харківщини отримати пенсію, субсидію або соціальну допомогу.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ірина Мнішек