Яких збитків завдала рф мисливським господарствам Харківщини: дані екологів

04.05.2023 16:51 Суспільство

Держекоінспекція підрахувала частину збитків, завданих збройною агресією рф на території мисливських угідь у Харківській області.

Загальний розмір шкоди, завданої росіянами, в галузі мисливського господарства та полювання на Харківщині наразі становить понад 900 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на державну екологічну інспекцію у Харківській області.

«Значних руйнувань зазнали біотехнічні споруди, що розташовані на територіях мисливських угідь у Барвінківському, Чугуївському, Дергачівському, Великобурлуцькому, Ізюмському районах Харківської області. Внаслідок обстрілів збройними формуваннями рф були знищені: аншлаги, кормосховища, підгодівельні майданчики для тварин та птахів, годівниці різних типів, солонці та інше», – зазначають у Держекоінспекції.

Проте через високу мінну небезпеку територія мисливських угідь на Харківщині обстежена не у повному обсязі.

Зібрані матеріали передали до прокуратури з метою відкриття відповідних кримінальних проваджень.

Раніше ми писали, що на Харківщині військові рф завдали шкоди довкіллю на понад 300 мільйонів гривень.

Обстрілами у Харкові було пошкоджено понад 5,5 тисячі об’єктів. Ці руйнування призвели до накопичення будівельного сміття: залишків матеріалів, пластику та скла.

Нагадаємо, що влучання ворожої ракети у склад феєрверків у Київському районі міста Харків 11 січня завдало шкоди навколишньому середовищу на щонайменше 1 мільярд 406 мільйонів гривень.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко