Який вигляд має новий вольєр для слонів у Харківському зоопарку – Фото, Відео

07.04.2021 14:25 Суспільство
Фото zoo.kharkov.ua Фото zoo.kharkov.ua
У зоопарку в Харкові триває реконструкція. Для слонів Ауна і Тенді побудували новий літній вольєр площею 1,4 тисячі квадратних метрів, про це 7 квітня розповіли у пресслужбі зоопарку.

Стіни вольєра декорували скульптурним бетоном, на піщаній підлозі поклали валуни, а годівниці для слонів розмістили на стінах та на стовбурах дерев. До речі, ті стовбури мають ще одну корисну функцію – слони зможуть об них чухатися.  А щоб тварини могли сховатися від дощу або побути в затінку, на території вольєра побудували навіс з очеретяним дахом.

– Вольєр є частиною комплексу «Королівство слонів», його площа складає 1412 квадратних метрів. Але це не єдиний зовнішній вольєр, тому слонам буде де розгулятися, адже площа комплексу майже у шість разів більша за ту, яку слони займали раніше, – розповіла прес-секретар Харківського зоопарку Жанна Сусло.

А щоб відвідувачі зоопарку відчули себе частиною природи, спостерігати  за слонами вони зможуть з естакади. Бар'єрами між тваринами та людьми будуть електроогорожі, а також системи ровів і водойм як природні перепони. 

Автор: Олеся Скачко

Теги: