Якою буде погода в Харківській області 20 березня: прогноз синоптиків

19.03.2023 17:58 Суспільство

20 березня буде  без опадів та трохі тепліше -  температура повітря по області коливатиметься вдень  від 6 до 11° тепла.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківський регіональний центр з гідрометеорології.

Отже, у понеділок, 20 березня, в Харківській області буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер північний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі 0 - 5° тепла, вдень 6 - 11° тепла.

По Харкову також буде хмарно з проясненнями, і теж без дощу. Вітер північний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі 2 - 4° тепла, вдень 8 - 10° тепла.

Що відзначають 20 березня

20 березня, святкують Всесвітній день Землі і День весняного рівнодення. Віряни првославної церкви вшановують пам'ять священномучеників, що в Херсонесі єпископствували: Василія, Єфрема, Капітона, Євгенія та інших. Про їхнє життя відомо досить мало. Василій і Єфрем були єпископами і були послані 300 року патріархом Гермоном до міста Херсонеса для проповіді. Ходив Василій і проповідував для скіфів, які жили на берегах Дунаю. На жаль, його там закатували язичники.

Єфрема побили камінням за намовою іудеїв. Коли три інших єпископа (Євгеній, Елпідій і Агафодор), що також проповідували поблизу Тавриди, почули про смерть Василія, то прийшли до Херсонесу, щоб продовжити його справу. Але скоро і вони були вбиті. Через деякий час патріарх послав ще одного єпископа — Еферія, який помер мирною смертю і його послідовником став Капітон. Однак варвари потопили його у Дніпрі.

Народні прикмети на 20 березня

Наші предкі мали чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: похмурий день — чекайте на заморозки;
  • синій горизонт означає, що скоро потепліє;
  • дме південний вітер — буде весняна посуха;
  • тане вода, але лід тримається — буде неврожайний рік;
  • побачити жайворонка до тепла, а зяблика — до холоду.

День ангела відзначають:

Павло, Василь, Євген, Омелян, Нестор, Лаврентій, Мотря.

Читайте наші корисні поради:

Краще за покупну: робимо екологічну тару для розсади власноруч

Як зміцнити нігті в домашніх умовах: рецепти ванночок