Артур Товмасян розповів, що буде із зарплатами в Харківській області

11.01.2021 11:59 Суспільство
Усі проблемні питання щодо зарплат у 2021 році на Харківщині були вирішені на сесії облради наприкінці 2020 року. Про це розказав голова облради Артур Товмасян в інтерв'ю харківській журналістці Євгенії Кутновій.

 Як повідомив голова Харківської облради Артур Товмасян, на сесії 24 грудня 2020 року депутати ухвалили соціальний бюджет області на 2021-й рік. У ньому були закладені захищені статті.

– Також проголосували за виплату компенсацій погорільцям із Дворічанського району (близько 2,5 мільйона гривень), і цю допомогу постраждалі отримали ще в 2020 році, – додав Артур Товмасян. – Крім того, було ухвалено рішення про виділення 5 мільйонів на виплату заборгованості закладам культури. Оскільки минулого року через пандемію коронавірусу багато концертів, виступів тощо було скасовано, через що з'явилась заборгованість перед співробітниками. На сесії ми проголосували, щоб виділити кошти на погашення заборгованості по зарплатах.

Також в обласному кошторисі на 2021 рік ураховані виплати чорнобильцям та підвищення мінімальної зарплати з 1 січня 2021 року. 

– Тобто мешканці області будуть із зарплатами, усі питання щодо зарплат були закриті ще минулого року на тій сесії, – підсумував голова облради.

 Читайте також: Очільники Харківської області прокоментували бюджет регіону на 2021 рік – ВІДЕО