Безкоштовне тимчасове житло для переселенців: хто може отримати

07.05.2023 15:08 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Кабінет Міністрів доповнив перелік категорій внутрішньо переміщених осіб, які мають право на отримання тимчасового житла.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на «Урядовий портал», фонд житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, формується органами місцевого самоврядування.

Житлові приміщення для тимчасового проживання, зокрема, будуть надаватися з фонду внутрішньо переміщеним особам з-поміж працівників підприємств, що були релоковані у безпечні регіони. А також – ВПО, які належать до вразливих верств населення.

Так Уряд затвердив перелік соціально незахищених категорій населення з-поміж внутрішньо переміщених осіб, які мають право на отримання тимчасового житла.
До вразливих категорій, зокрема, належать:

  • особи з інвалідністю;
  • особи віком понад 60 років;
  • діти-сироти та позбавлені батьківського піклування;
  • особи, які самостійно виховують дитину;
  • сім’ї військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях;
  • багатодітні та малозабезпечені сім’ї тощо.

Нагадаємо, у громадах Харківської області за останній місяць довідки ВПО отримали близько 7,5 тисячі людей. Найбільше переселенців удається розміщувати в гуртожитках закладів освіти.

Нагадаємо, у місті Харків для вимушених переселенців створили довідник, який містить корисні контакти, адреси, гарячі лінії психологічної допомоги тощо.

Раніше ми писали, що потрібно знати жителям Куп'янщини, які планують евакуюватися, а також номери, за якими можна звернутися з даного питання

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко