За останній місяць на Харківщині зареєстрували понад сім тисяч переселенців

05.05.2023 12:52 Суспільство

У громадах Харківської області за останній місяць довідки ВПО отримали близько 7,5 тисячі людей.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської ОВА.

Переселенців забезпечують соціальними виплатами, гуманітарною допомогою та, за потреби, надають тимчасове житло.

За словами заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської, наразі в гуртожитках закладів освіти проживає 4100 внутрішньо переміщених осіб, ще близько 460 переселенців мешкають у санаторно-курортних закладах регіону.

«Найбільше переселенців удається розміщувати саме в гуртожитках закладів освіти. Місць вистачає, до того ж маємо резерв. За сприяння міжнародних партнерів забезпечуємо наших ВПО належними умовами проживання, надаємо гуманітарну допомогу», – сказала Віта Ковальська.

Харків. Переселенців розміщують у студентських гуртожитках

Усім ВПО на Харківщині видається адресна допомога на проживання. Зокрема, з початку цього року виплати отримали 292,5 тисячі сімей на загальну суму 4,2 млрд грн.

Загалом в управліннях соціального захисту населення на обліку перебувають 485,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб, з них 417,6 тисячі людей зареєструвалися після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, у місті Харків для вимушених переселенців створили довідник, який містить корисні контакти, адреси, гарячі лінії психологічної допомоги тощо.

Нагадаємо також, що харків’янки, які народили за кордоном, можуть оформити допомогу на дитину дистанційно.

Раніше ми писали, що потрібно знати жителям Куп'янщини, які планують евакуюватися, а також номери, за якими можна звернутися з даного питання

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко