Безкоштовні дрова для жителів прифронтових районів Харківщини: що відомо

13.10.2022 13:31 Суспільство
Харківській області виділено 66,6 мільйона гривень для закупівлі та доставки дров жителям населених пунктів, розташованих поруч із зонами бойових дій.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

– Уряд України схвалив виділення Харківщині 66,6 мільйона гривень на закупівлю та доставку дров до споживача. Безоплатні дрова в першу чергу будуть надаватися людям, чиє житло постраждало від обстрілів та соціально незахищеним верствам населення, – сказав він.

За його словами, аби отримати безкоштовні дрова, людям потрібно звернутися до голів громад, які протягом трьох днів повинні подати уточнену інформацію в ХОВА.

Нагадаємо, 27 вересня Кабмін підтримав ініціативу Мінреінтеграції щодо забезпечення безоплатною деревиною мешканців територій, прилеглих до зон проведення бойових дій. Серед восьми таких регіонів опинилася і Харківська область. На реалізацію цього проєкту виділено 562,5 мільйона гривень.

Одразу після цього органи місцевого самоврядування почали збирати інформацію в громадах щодо потреби у дровах, першочергово – в деокупованих населених пунктах. Людям, аби отримати дрова, треба звертатися з відповідною заявою у свої громади.

 

Автор: Катерина Радіонова