Безоплатне навчання для ветеранів і ветеранок: відкрито новий напрям

08.05.2024 10:20 Суспільство
Фото: work.ua Фото: work.ua

Ветерани та ветеранки тепер можуть пройти безоплатне перенавчання та отримати нову спеціальність – соціальний працівник.

Заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва повідомила, що зараз ветерани, ветеранки та члени їхніх родин, які шукають роботу, можуть отримати нову спеціальність – соціальний працівник. 

Раніше ми писали про організацію психологічной підтримки для ветеранів та їх родин

Для цього в Державній службі зайнятості існують спеціальні безоплатні курси. 

– Соціальна сфера – це також можливість для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин, щоб працювати і надавати підтримку тим, хто потребує. Адже соціальний працівник – це не лише фахівець, який може допомогти з програмами Служби зайнятості, виплатами фінансової допомоги, безоплатною практичною допомогою та медичними послугами. Це й людина, наділена емпатією, – сказала Уляна Токарєва. 

За словами заступниці міністра, це дуже перспективний напрям, особливо «на місцях».

– Саме соціальні послуги стануть у пригоді. На відміну від багатьох інших секторів, соціальна сфера дуже децентралізована. На рівні держави формується політика, приймаються нормативні акти, робляться певні програми підтримки, але вся соціальна послуга сконцентрована на рівні громади у місцевому самоврядуванні. Саме громада має вирішувати, яка послуга має розвиватися, фінансуватися та надаватися. Перший запит до партнерства – формувати достатню кількість соціальних послуг на рівні громади, – наголосила Уляна Токарєва.

Ми писали також про можливості фінансування власної справи для ветеранів

Саме тому достатня кількість добре підготовлених і емпатійних соціальних працівників у громадах – це крок до успішної адаптації учасників бойових дій до мирного життя.

Автор: Ірина Мнішек