Безоплатний відпочинок в Артеку для дітей: хто має право цьогоріч

17.04.2024 17:20 Суспільство
Фото: zn.ua Фото: zn.ua

У Міжнародному дитячому центрі «Артек», основна частина якого зараз розташована в Закарпатському регіоні, безоплатно зможуть оздоровитися ще більше дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Як і минулого року, у 2024-му безоплатні путівки надаватимуть дітям з родин, які потребують особливої соціальної підтримки. Це: 

  1. Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.
  2. Рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одній прийомній сім’ї або дитячих будинках сімейного типу.
  3. Діти з малозабезпечених сімей.
  4. Діти, один з батьків яких загинув, пропав безвісти або помер від поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, отриманого в зоні проведення АТО, здійснення заходів національної безпеки і оборони, при відсічі і стримуванні російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях, зоні бойових дій.

Раніше ми писали, що діти з прифронтових та деокупованих територій Харківщини відправились на відпочинок

Але цьогоріч до списку додано ще три нові категорії:

  1. Діти учасників бойових дій, зокрема й добровольців.
  2. Діти загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.
  3. Діти, зареєстровані як ВПО, які отримують допомогу на проживання ВПО.

Міністерство соціальної політики рекомендує обласним радам звернути увагу насамперед на надання першочергової можливості для оздоровлення дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, ріднім дітям батьків-вихователів і прийомних батьків, дітям-ВПО, які перемістилися з регіонів активних бойових дій та окупованих територій. 

Автор: Ірина Мнішек