Діти з прифронтових та деокупованих територій Харківщини відправились на відпочинок

29.03.2024 13:19 Суспільство
Діти на відпочинку / Фото: Харківська обласна військова адміністрація Діти на відпочинку / Фото: Харківська обласна військова адміністрація

Найближчий місяць діти з прифронтових та деокупованих населених пунктів Харківщини проведуть в одному із санаторіїв Івано-Франківської області.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну військову адміністрацію.

На відпочинок відправились 44 дитини віком від 10 до 16 років. У програмі передбачені оздоровчі процедури, навчання, майстер-класи, екскурсії тощо.

– За нинішніх обставин діти потребують особливого піклування та підтримки, тож такі програми надважливі для нашого регіону. Дякую БФ «Співдружність України» та акторам студії  «Квартал 95», – зазначила заступниця начальника ХОВА Олена Логвинова.

Також до санаторію приїздять діти із Сумської, Донецької та Херсонської областей.

–  Для нас найголовніше, щоб діти були в безпеці, захищені та відпочили. Одна з переваг цієї програми – це живе спілкування. Діти змінять своє звичне місце проживання, поспілкуються між собою та відволічуться, – розповідає представниця БФ «Співдружність України» Катерина Сімакова.

Забезпечать переміщення дітей двоє лікарів та двоє супроводжуючих.

Діти з прифронтових територій Харківщини відправились на відпочинок

Діти з прифронтових та деокупованих територій відправляються на відпочинок / Фото: ХОВА

Діти Харківщини відправляються на відпочинок

Діти з Харківщини відправляються у санаторій / Фото: ХОВА

Нагадаємо, що із двох прифронтових громад Куп'янського району вдалося вивезти вже 159 дітей. Ідеться про Вільхуватську громаду – 39 та Великобурлуцьку – 120.

Також раніше ми писали, що попри те, що у Харківській області триває примусова евакуація з Великобурлуцької та Вільхуватської громад, з останньої дві родини їхати відмовляються. 

Автор: Валерія Ткаленко