Більше 6 тисяч випускників Харківщини зареєструвалися на цьогорічний НМТ

14.04.2023 12:22 Суспільство

Реєстрація на національний мультипредметний тест (НМТ) розпочалася 3 квітня. Зокрема, в Харківській області за 11 днів документи подали 8527 потенційних учасників тесту.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Серед 8527 потенційних учасників підтвердження отримали 6123 вступники. Повідомлення ж про успішну реєстрацію на цьогорічний мультимедійний тест отримали 5606 випускників поточного року та 517 випускників минулих років, розповіли в Департаменті науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 «Обираючи предмет додаткового блоку, вступники надають перевагу історії України. Наразі таких уже – 3108 осіб. Також більшість вибирає англійську мову – 2000 вступників», – зазначили в Департаменті науки і освіти Харківської ОВА.

Нагадаємо, зареєструватися на НМТ можна до 3 травня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Окрім того, у департаменті закликали вступників не зволікати з реєстрацією, аби в разі потреби мати час  для усунення недоліків чи внесення потрібних змін.

Наразі на базі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова створені пункти реєстрації, де надається консультаційна та технічна допомога з питань реєстрації випускникам минулих років.

У разі потреби туди можуть звернутися випускники закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які цього року закінчують навчання.  

Детальніше про особливості НМТ, а також покрокову інструкцію з реєстрації на тест – дивіться тут

Рінше ми писали, в яких країнах можуть написати НМТ школярі Харківщини, які виїхали за кордон: перелік. Зокрема, основна сесія національниого мультипредметного тесту відбудеться у 21 країні світу. 

Нагадаємо також, що Міжнародний рейтинг університетів світу Webometrics опублікував рейтинг закладів вищої освіти України. У першу десятку ввійшов один з вишів Харкова – ХНУРЕ.