Будівництво метро: жителів району сповістили про викуплення їх квартир

28.02.2018 10:55 Суспільство
Фото: unian.ua Фото: unian.ua
У зв’язку з будівництвом третьої лінії Харківського метрополітену від станції «Метробудівників» до станції «Одеська», 21 лютого на сесії Харківської міської ради було прийнято рішення «Про викуп земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, розміщених на них, які знаходяться у власності фізичних/юридичних осіб, для суспільних потреб».

Відповідно до вимог Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності» у п’ятиденний строк з дня прийняття вказаного рішення власникам земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що підлягають викупу, були направлені письмові повідомлення, в яких власників проінформовано, зокрема, про об'єкти викупу, їх місцезнаходження, умови викупу, права і обов'язки власників земельної ділянки, іншого нерухомого майна, що на ній розміщено, які виникли у зв'язку з їх викупом відповідно до закону.  Про це повідомляє сайт Харківського метрополітену.

Власники житла протягом одного місяця повинні надати до Харківської міської ради письмове повідомлення про надання згоди на проведення переговорів про умови викупу або відмову від такого викупу.


Рішення Харківської міської ради № 1034/18 від 21.02.2018 та письмові повідомлення власникам були опубліковані в газеті «Слобідський край» від 24.02.2018 № 16 (22552). slob_kray_016.pdf.


Харківською міською радою створено окрему гарячу лінію для звернень власників об’єктів нерухомого майна, що підлягають викупу. Телефон гарячої лінії: 725-34-34.

Микола Мельник

Автор: Роман Шупенко

Теги: