Черговий фейк: росіяни поширюють дезінформацію щодо пенсіонерів Харківщини

23.02.2024 16:25 Суспільство
Фото: ЦПД Фото: ЦПД

Російські Telegram-канали поширюють дезінформацію про те, що «командир 113-ї бригади ТрО готує пенсіонерів до оборони Харкова в першому ешелоні».

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

У Центрі протидії дезінформації розповіли, що як доказ пропагандисти поширюють фото, яке буцімто зробили під час проведення відповідних занять.

«Насправді 113-та ОБрТрО разом з іншими батальйонами провела кілька практичних занять для вчителів предмета «Захист України» в одному з районів Харкова, про що повідомила сама бригада на власній сторінці у Facebook», – зазначили там. 

Захід відбувся у межах національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді, підтримання зв’язків цивільних з фронтом та підняття морально-психологічного стану харків’ян.

«Інформація про підготовку пенсіонерів до оборони Харкова є черговим безглуздим фейком рашистів, мета якого – посіяти паніку в суспільстві та спровокувати недовіру між різними віковими групами населення», – додали у Центрі.

Раніше ми розповідали, що кремлівські пропагандисти поширюють фейк про те, що внаслідок удару по Харкову російські військові знищили базу французьких найманців.

Автор: Ксенія Карпенко