Чи буде на Харківщині Новий рік зі снігом

29.12.2021 16:30 Суспільство
Фото: kh.depo.ua Фото: kh.depo.ua
У новорічні дні в Харківській області очікується нестійка погода з опадами.

В останні кілька днів Харківщиною пройшли сильні снігопади. Найбільше снігом засипало Слобожанську громаду Чугуївського району. Про це «Слобідському краю» розповіла завідувачка сектора метеорологічних прогнозів регіонального гідрометцентру Євгенія Ляшенко.

– Випали серйозні опади, кількість опадів від 5 до 27 міліметрів, вітер посилювався до 15–17 метрів, висота снігового покриву становить від 10 до 23 сантиметрів. На метеостанції в Слобожанському спостерігалося стихійне метеорологічне явище, сильний сніг, там випало 23,5 міліметра за 12 годин. Це найбільше по Харківській області, – розповідає Євгенія Ляшенко.

Читайте також: На Харківщині за добу сталося більше сотні аварій. Фото, Відео

За її словами, погода на Новий рік відрізнятиметься від тієї, що була в області цими днями.

– Це був у нас південний циклон, який проходив із серйозними опадами, а зараз погода буде більш стійкою. Так, звичайно, буде сніг, мокрий сніг, але там уже інші циклони визначатимуть погоду, – говорить метеорологиня. – У Новий рік буде нестійкий характер погоди, але температура буде ближчою до норми, навіть трохи вищою за неї. 31 грудня буде невеликий сніг. У новорічну ніч теж очікується невеликий сніг, мокрий сніг. Удень 1 січня також буде сніг, але вже помірний. Загалом у ці дні буде нестійка погода з опадами та денними температурами, близькими до 0.

Автор: Савелій Мякушко