Цьогоріч лісівники Харківщини висадили понад 5,2 мільйона дерев

14.12.2023 16:50 Суспільство
Осіннє садіння лісу/фото: Слобожанський лісовий офіс Осіннє садіння лісу/фото: Слобожанський лісовий офіс

Восени у філіях Слобожанського лісового офісу на Харківщині лісівники висадили 3,8 мільйона сіянців деревних порід. 

 

 

Про це кореспондентці медіа «Слобідський край» розповіла фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко. Серед лідерів садіння лісу на Харківщині Зміївська філія. Тут посадили 2,5 мільйона дерев. У Гутянській філії – близько 800 тисяч.

З метою попередження майбутніх всихань та невразливості нових лісів до шкідників і погодних умов цьогоріч лісівники змінили підхід до заліснення: висаджують не монокультури, а саджанці декількох порід.  

"Навіть в умовах війни ми продовжуємо висаджувати нові ліси. Відновлення лісів – важливе завдання для лісівників Харківщини, оскільки тут значна площа лісових масивів пошкоджена внаслідок військових дій або залишається замінованою. Проте виконувати ці роботи змогли лише у тих місцях, де повністю проведено обстеження, розмінування і вони є безпечними для працівників", – розповів про особливості посадкової кампанії директор Слобожанського офісу Іван Гришко.

Загалом,  у 2023 році лісогосподарські філії Харківської області висадили понад 5,2 мільйона сіянців листяних та хвойних порід.

Читайте також, Снаряди, міни, касетники – багато чого зараз є в лісах області, але, попри це, лісівники Харківської області саджають нові дерева, забезпечують населення дровами та допомагають ЗСУ.

Ми писали, З настанням холодів у мисливських угіддях Слобожанського лісового офісу єгерська служба харківських лісогосподарських філій розпочинає підгодовувати звірів у лісах. Для цього заготовили необхідну кількість кормів.

 

Автор: Надія Янінович