Цьогоріч на Харківщині на 40 тисяч людей менше отримують субсидії

09.11.2023 16:52 Суспільство

У Харківській області за рік кількість отримувачів субсидії за комунальні платежі зменшилася на 40 тисяч осіб. У Пенсійному фонді це пов’язують з тим, що мешканці не дотримуються правил надання субсидій або в них є борги за комуналку.

Як повідомляє кореспондент медіа «Слобідський край», про це на брифінгу 9 листопада розповіла перша заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Галина Баєва.

Порівняно з 2022 роком, станом на 1 жовтня у Харківській області кількість субсидіантів зменшилася на 40 тисяч.

Однією з причин зменшення кількості отримувачів субсидії Галина Баєва назвала недотримання правил надання субсидій. Так, наприклад, виплати перестали отримувати ті, у  родині яких є члени, дохід яких неможливо підтвердити.

Інша категорія, яка не має права на субсидії, – люди, які мають борги за комунальні платежі загальною сумою понад п’ять мінімальних зарплат, що наразі становить 33,5 тисячі гривень.

Нагадаємо, у Харківській області наразі працюють над захистом об'єктів критичної інфраструктури та забезпечують альтернативними джерелами енергії, додатковим обладнанням для якнайшвидшої ліквідації внаслідок можливих ударів.  

Раніше ми писали, що Харківська область отримала понад мільярд гривень на відновлення інфраструктури. Наразі на ці кошти відновлюються 62 об'єкти інфраструктури. У пріоритеті – житловий фонд та соціальні будівлі.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Олександр Манченко