Коли школярі з окупованих територій Харківщини зможуть отримати документи про освіту

07.06.2022 17:10 Суспільство
Випускники шкіл Харківської області зможуть отримати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти та додатки до них протягом року після закінчення воєнного стану.

Про це повідомляє начальник відділу загальної середньої освіти Департаменту освіти Харківської міської ради Валерій Шепель.

Усі діти, які навчаються у навчальних закладах України, будуть переведені до наступних класів та гарантовано отримають усі необхідні документи, які підтверджують здобуття загальної середньої освіти. Школи замовили свідоцтва ще в лютому, до початку повномасштабного вторгнення армії росії в Україну. Найближчим часом освітні заклади отримають ці документи. Наразі Департамент освіти Харківської міської ради планує, що свідоцтва та додатки до них будуть доступні вже 18 червня.

Тим школярам, які наразі знаходяться на окупованих територіях або ж за кордоном та не можуть отримати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти в зазначену дату, для них передбачено продовження терміну отримання документів. Упродовж року після закінчення воєнного стану діти зможуть отримати свої свідоцтва та додатки.

Це також підтверджує провідна спеціалістка Управління освіти Департаменту науки і освіти ХОДА Тетяна Кондратенко. Документи про освіту для учнів окупованих територій замовлені та будуть доставлені до Управління освіти Харківської області. Дітям, які виїхали з окупованих територій та знаходяться за межами Харківської області, додатки до свідоцтв про здобуття загальної середньої освіти будуть видавати дві школи – в Пісочині та Мереф'янській громаді. Своєю чергою, ті школярі, які не мають змоги виїхати з окупованих територій, отримають свої документи про освіту, коли зможуть. Тобто після деокупації або ж у разі виїзду на підконтрольну Україні територію.