Для дітей з десяти громад Харківщини влаштували піратську вечірку (фото)

24.07.2023 10:21 Суспільство

Понад сотню дітей з Харківської області, чиї батьки загинули, обороняючи Україну, відправилося на піратську вечірку за програмою “Ротарі Дітям Героїв”.

 

Як повідомляє медіа «Слобідський край», програма для реабілітації дітей загиблих захисників та захисниць Харківщини «Ротарі – Дітям Героїв» була ініційована Харківським Ротарі Клубом «Харків-Сіті» та підтримана усіма дев’ятьма харківськими Ротарі Клубами. Старт програми відбувся навесні 2023 року. 23 липня у Харкові просто неба для 101 дитини різного віку влаштували піратську вечірку. Так до розважальної програми запросили дітей з Чугуївської, Лозівської, Краснокутської, Нововодолазької, Малоданилівської, Дергачівської, Пісочинської, Куп'янської, Богодухівської, Люботинської громад. 

За програмою діти створювали піратський прапор, брали участь у майстер-класах з брейкінгу, діджеїнгу та каліграфії.

– У нас дві команди StreetCulture і IronB. Цими командами ми під час війни створили майстер-клас з вуличного і спортивного напрямку для дітей. Завдання майстер-класу – невимушено працювати з дітьми, щоб вони почували себе як вдома, – зазначив лідер команди StreetCulture&IronB Валерій Бичков.

Ротарі Дітям Героїв Харків

Так професіонали показують дітям різні напрямки вуличної культури. Віталій Бичков каже, що головне для їх команди – побачити, що діти під кінець майстер-класу не соромляться та почувають себе впевнено. 

Після активностей дітям провели ще один майстер-клас – з виготовлення напою мохіто та хот-догів. Тут дітям допомагали волонтери з БО “БФ”Душа Харкова” – Роксана та команда. Ці активісти також з початку великої війни почали допомагати потребуючим – готували гарячі обіди та розвозили їх. 

Після смачного обіду на дітей чекали пошуки скарбів піратів з командою “Зело”. Також волонтери цієї команди провели для діток майстер-класи з настільних ігор, прикладного мистецтва, малювання, квітництва та нумерології. Не залишили сумувати й батьків – для них провели майстер-класи з акторської гри та йоги. На кінець програми малечу привітав великий білий медвідь, а також усі отримали подарунки.

Наразі сім'ї, які підходять під програму реабілітації, знаходять через військові адміністрації та соціальні служби громад. Утім, якщо ви хочете, щоб діти з вашої громади потрапили у програму «Ротарі – Дітям Героїв», звертайтеся до нашої редакції. Telegram: @SlobKray_admin, Facebook або пошта: [email protected]

Нагадаємо, що минулого разу діти з Нововодолазької та Пісочинської громад провели весь день у ТРЦ "Французький бульвар". Дорослі дітки розважалися на скалодромі, грали у боулінг. Малі – малювали та знайомилися з професіями у Франсільванії. 

Раніше ми писали також про те, як оформити субсидію на неопалювальний період.

А ще ми писали про те, як  евакуйованим жителям Харківщини отримати пенсію, субсидію або соціальну допомогу.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану

Теги: