Олександр Фельдман ініціює проведення Асамблеї з етнополітики та свободи совісті

14.06.2019 11:15 Суспільство
Створення Державної служби України з етнополітики та свободи совісті — давно очікуване відновлення центрального органу виконавчої влади.

Про це заявив народний депутат України Олександр Фельдман. 

— Створення Державної служби України з етнополітики та свободи совісті — давно очікуване в нашому поліетнічному і поліконфесійному суспільстві відновлення центрального органу виконавчої влади, відповідального за реалізацію державної політики щодо національних меншин і релігійних організацій, — заявив Фельдман.

— Як глава підкомітету профільного комітету Верховної Ради та керівник Асоціації національно-культурних об'єднань України не можу не відчувати почуття задоволення в зв'язку з цим. Розглядаю цей урядовий документ як хоч і запізнілий, але конкретний крок в напрямку реалізації рішень парламентських слухань, проведених за моєю ініціативою ще в березні 2015 року, — підкреслив  нардеп.

Він назвав створення Державної служби України з етнополітики та свободи совісті без перебільшення доленосним рішенням і закликав діяти без зволікання для того, щоб новостворена служба якомога швидше стала робочим інститутом міжетнічного і міжконфесійного діалогу держави і громадянського суспільства.

За словами політика, на прийняте урядом рішення одразу ж відреагували регіональні представництва Асоціації національно-культурних об'єднань України. Вони виступили з ініціативою підготувати і провести найближчим часом всеукраїнські громадські слухання про те, як повинна бути організована робота цієї держслужби.

— Адже краще за нас навряд чи хтось знає наші проблеми. А значить, треба брати безпосередню участь у діяльності Служби вже на етапі її становлення, делегувати своїх кандидатів для роботи в ній і в центрі, і на місцях. У нас для цього є і гідні кадри, і багаторічний досвід. Тим більше, що це повністю відповідає запиту суспільства на відкрите формування і роботу органів державної влади, — підкреслив Олександр Фельдман.

— Я абсолютно впевнений, що нам удасться забезпечити успішну роботу новоствореної Державний служби, укомплектувавши її кадрами, підібраними з лав громадянського суспільства. І зробити це потрібно за принципом гармонійного поєднання молодості і активної життєвої позиції, а також високого професіоналізму і досвіду. На осінь цього року ми плануємо проведення Асамблеї з етнополітики та свободи совісті, — додав він.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України від 12 червня схвалив створення Державної служби з етнополітики та свободи совісті як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого координується урядом через міністра культури.

Читайте також:  Мер Первомайського записав звернення щодо закриття шкіл. ВІДЕО

Автор: Максим Грек