Фестиваль «Дитятко»: підготовка триває всупереч карантину

03.04.2020 17:45 Суспільство
Фото: fest.dytiatko.org.ua Фото: fest.dytiatko.org.ua
Заявки на участь у фестивалі прийматимуть до 31 травня.

Про участь у XII Міжнародному дитячому медіафестивалі вже заявили 94 країни. Оргкомітет отримав 743 конкурсні роботи від 683 учасників. Серед лідерів — Іран, Індія, США, Франція, Україна.

Цього року фестиваль проходитиме у Харкові з 2 по 5 вересня, а на його учасників чекає багато новацій.

— Цього року запроваджено кілька нових номінацій: «Найкращий серіал для дітей» і «Краща соціальна реклама дитячої студії». Маємо позитивний відгук на цю ініціативу, роботи надходять. Такої ж активності чекаємо від юних блогерів, для них уперше на фестивалі — конкурс відеоблогерів «ДИТЯТКО.Like». А також додаткова можливість — новий Всеукраїнський дитячий конкурс графічного дизайну «ДИТЯТКО.Art», — повідомив засновник і президент медіафестивалю, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Тож організатори пропонують українським і слобожанським відеомейкерам, теле-, радіо-, онлайн-студіям  долучатися до фестивальної родини «Дитятка» й надсилати свої роботи.

 Читайте також: Юних дизайнерів запрошують взяти участь у конкурсі.


Довідка "СК".  Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» заснований Харківською обласною радою у 2009 році. Фестиваль – некомерційний, участь у ньому безкоштовна. Проводиться серед дитячих творчих телевізійних, анімаційних і радіостудій, гуртків, колективів і окремих авторів, а також телевізійних компаній і об'єднань, продюсерських центрів, що створюють програми і фільми для дітей. «Дитятко» має партнерські стосунки з дитячими кінофестивалями світу та міжнародними організаціями, підтримується Радою Європи, є членом CIFEJ та ECFA. Для участі  необхідно до 31 травня подати заявку,  заповнивши онлайн-анкету на сайті фестивалю www.dytiatko.org.ua