Гранати, набої, патрони: що знаходять у машинах на блокпостах під Харковом (фото)

22.11.2023 08:59 Суспільство

За тиждень, що минув, кінологи 5-ї Слобожанської бригади виявили на блокпостах у Харкові цілий арсенал зброї.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на 5-ту Слобожанську бригада Нацгвардії України.

Завдяки кінологам і їх чотирилапим помічникам Еріку, Мальті та Amorek за минулий тиждень було порушено 8 кримінальних справ за статтею 263 Кримінального кодексу України.

  • У понеділок, 13 листопада на блокпосту, який знаходиться на виїзді з Харкова у бік Чугуєва, у салоні Volkswagen Transporter виявили дві гранати (Ф1-1 та РГО), а також 60 набоїв калібру 5.45.
  • У середу, 15 листопада, на БП «Лісне» під час спроби в’їхати у місто Харків був зупинений для перевірки автомобіль Ford Ranger. Під час огляду в салоні знайшли 5 підривачів та електродетонаторів різного виду.
  • Також 15 листопада на тому ж блокпості в автомобілі Volkswagen Transporter T4 виявили і 4 гранати та два радянських універсальних запали системи Віцені та А. А. Беднякова.
  • У четвер, 16 листопада, на БП «Солоницівка» при спробі в’їхати у місто Харків в автівці Fiat Doblo знайшли дві гранати РГД, два запали УЗРГМ та 60 патронів калібру 5.45.

Читайте також: Два Еріки: як працюють у тандемі кінолог та пес з однаковими іменами

У неділю, 19 листопада, на одному блокпості на трасі Харків-Чугуїв під час спроби ввезти у Харків зброю та боєприпаси були затримані 4 автівки.

  • В автомобілі Nissan NAVARA виявили 145 патронів калібру 7.62 та дуло до кулемета Калашникова без документів.
  • Водій автівки Renault Master перевозив у салоні одну гранату Ф1 та один універсальний запал системи Віцені та А. А. Беднякова.
  • В автомобілі Mersedes ML 270 виявили 4 гранати М67, одну гранату РГ42, дві гранати Ф1 та два запали УЗРГМ 2.
  • Водій позашляховика Nissan X-Trail перевозив цілий арсенал: 10 гранат Ф1, один гранатомет, 10 запалів УЗРГМ 2 та 2160 штук набоїв калібру 5.45.

Нагадаємо, нещодавно під час зборів кінологів 5-ї Слобожанської бригади гвардійці показали процес відновлення форми чотирилапих. Цьому допомагає перманентне навчання, яке триває весь час існування кінологічної пари.

Раніше ми розповідали про кінологічну пару 5-ї Слобожанської бригади — офіцера Нацгвардії Дмитра Кириченка та службового собаки Ірбіса, який двічі запобігав ввезенню до Харкова зброї та вибухівки.

Нагадаємо також, що на одному з блокпостів Чугуєва поліцейські зупинили автомобіль Ford Transit. Коли правоохоронці почали проводити поверховий огляд автівки, то знайшли у багажнику п'ять протитанкових снарядів. Водій сказав, що знайшов небезпечні «трофеї» в Ізюмському районі.

Автор: Галина Гришко