Грози, град та шквал: на Харківщині оголосили штормове попередження

26.07.2023 13:49 Суспільство

У місті Харкові та Харківській області вдень 27 липня очікуються грози, місцями град та шквал 15-20 метрів на секунду.

Про це повідомляє  «Слобідський край» з посиланням на Харківський регіональний центр з гідрометеорології.

«Попередження про небезпечні метеорологічні явища по Харківщині на 27 липня. Вдень 27 липня по області та місту очікуються грози, місцями град та шквал 15-20 м/с  (І рівень небезпечності, жовтий)», – ідеться у повідомленні.

По Харківській області вночі без істотних опадів. Удень місцями короткочасний дощ, гроза, місцями град та шквал 15-20 м/с. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, удень місцями пориви 15-20 м/с.  Температура повітря вночі 17-22°, вдень 30-35° вище нуля.

По місту Харків уночі також без істотних опадів. Удень короткочасний дощ, гроза. Температура повітря вночі 19-21°, вдень 30-32° тепла.

За інформацією Українського гідрометцентру, несприятлива погода очікується у більшості регіонів України.

Нагадаємо, школярі з Харківщини тиждень проведуть у мальовничому селі Яноші Закарпатської області. Діти відвідають Мукачівський замок, Закарпатський музей народної архітектури і побуту в Ужгороді, також для них організують водні та спортивні активності.

Нагадаємо також, що квитки на нічні поїзди з Харкова до Перемишля та Хелма з 26 липня можна придбати лише онлайн через електронні канали продажу.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.