Діти з чотирьох громад Харківщини поїхали на відпочинок до Закарпаття

25.07.2023 12:19 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

Школярі з Харківщини тиждень проведуть у мальовничому селі Яноші Закарпатської області.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», поїздка для 30 дітей з Печенізької, Первомайської, Малинівської та Чугуївської громад була організована за сприяння голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, а також завдяки співпраці з Закарпатською обласною радою та Європейським об’єднанням територіального співробітництва.

– Завдяки партнерським зв’язкам між нашими регіонами використовуємо можливість організувати дітям відпочинок та познайомити їх з різнобарв’ям культурних традицій нашої країни. Сподіваюсь, вони повернуться з новими емоціями та враженнями, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Діти з чотирьох громад Харківщини поїхали на відпочинок до Закарпаття

Тож діти відвідають Мукачівський замок, Закарпатський музей народної архітектури і побуту в Ужгороді, також для них організують водні та спортивні активності.

Тим часом інша група дітей уже повернулася з відпочинку в дитячому таборі в Гнєзно (Польща). Там вони провели два тижні. На відпочинок до Польщі діти з Харківщини їздять уже другий рік поспіль. Цього разу відпочивали школярі найбільш постраждалих від агресії рф громад – Балаклійської, Вільхівської, Дергачівської, Золочівської, Куп’янської, Роганської, Старосалтівської, Циркунівської та Харківської.

– Не можу описати словами емоції, які я пережив у таборі. Познайомився з новими людьми, отримав купу нових емоцій і подарунків. У нас було безліч прогулянок містом. Це ніколи не забудеться. Вдячний організаторам за те, що дали нам змогу знову відчути себе щасливими, — сказав 12-річний Денис з Дергачівської громади.

Ця поїздка теж була організована головою Харківської обласної ради на запрошення маршалека Великопольського воєводства Марека Возняка, а також за підтримки начальника ХОВА.

Нагадаємо, у Харкові запрацював Центр допомоги врятованим. Раніше ми писали, у центрі міста Красноград розмістили фотографії 40 загиблих українських захисників, жителів громади. 

Нагадаємо також, громади Харківщини почали втілювати проєкти обласних конкурсів.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Тася Руднєва