Харківщина серед лідерів найбільш екологічно постраждалих областей

26.02.2024 15:25 Суспільство
Наслідки потрапляння нафтопродуктів у річку / Фото: Харківська обласна прокуратура Наслідки потрапляння нафтопродуктів у річку / Фото: Харківська обласна прокуратура

Харківська область посіла третє місце серед найбільш екологічно постраждалих областей через повномасштабне вторгнення рф.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Протягом двох років війни рф завдала шкоди довкіллю Харківщини на майже 11,5 мільйона доларів, що робить її третьою областю з найвищими екологічними пошкодженнями. Лідером серед областей є Донеччина, якій завдали збитків на понад 18 мільйонів доларів, а на другому місці розташувалася Луганщина – понад 13 мільйонів.

Збитки, які завдала рф для екології України / Фото: Міндовкілля

Крім цього, за цей час Україна стала найбільш замінованою країною у світі. 30 % території, яку можна порівняти з площею Швейцарії або ОАЕ, необхідно перевірити на наявність мін. 

Розмінування України / Фото: Міндовкілля

Нагадаємо, що удар ворожих «шахедів» по Харкову 9 лютого спричинив справжню екологічну катастрофу. У навколишнє середовище потрапило близько 3000 тонн нафтопродуктів.  Відбулось потрапляння нафтопродуктів в річку Немишля та далі за течією в річки Лопань, Уди, Харків.

Також раніше ми писали, що через застосунок ЕкоЗагроза від Міндовкілля можна отримати достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші дані, а також повідомити екологічні злочини.