Харківські випускники з додаткових предметів НМТ найчастіше обирають історію України

02.05.2023 12:21 Суспільство

Для участі в національному мультипредметному тесті в Харківській області зареєструвалося 10559 учасників, з яких 9015 – випускники поточного року та 1544 – минулих років.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Департамент науки і освіти ХОВА, реєстрація на національний мультипредметний тест триватиме до 3 травня.

«Вступники Харківської області, обираючи предмет додаткового блоку, здебільшого віддають перевагу історії України – нині нараховується 5394 такі вступники. Також зупиняють вибір на англійській мові, на неї зареєструвалося 3249 учасників. На третьому місці – біологія, яку вибрали 1516 людей», – додали в Департаменті.

Харківська область, вступна кампанія 2023, НМТ,

Цьогоріч основна сесія НМТ проходитиме 5-23 червня, додаткова – 11-24 липня. У додатковій сесії зможуть взяти участь ті вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.

Нагадаємо, НМТ можна буде скласти за кордоном. Основна сесія національного мультипредметного тесту відбудеться у 21 країні світу. У ній зможуть взяти участь і школярі Харківської області, які через війну вимушені були виїхати за кордон.

Відмінність цьогорічного НМТ від минулого року полягає в тому, що винесено три предмети замість чотирьох. Українська мова і математика є обов’язковими для всіх абітурієнтів, а третій предмет учасник обирає самостійно

Нагадаємо також, що Міжнародний рейтинг університетів світу Webometrics опублікував рейтинг закладів вищої освіти України.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко