Харківські волонтери передали військовим авто для евакуації поранених

04.03.2023 15:28 Суспільство
Високомобільний позашляховик Pinzgauer Vector волонтери придбали у Великій Британії.

Для придбання автівки волонтери благодійного фонду «CodeIT4Life» збирали кошти 2,5 місяця. На момент купівлі машина коштувала близько 80 тисяч доларів США.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську військову адміністрацію.

«Наскільки нам відомо, в бойових умовах поранених перевозять на будь-чому. Наша команда вирішила зібрати кошти та придбати спеціалізований, броньований транспорт, аби зробити цей процес безпечним та наблизити нашу перемогу», – розповів засновник та керівник благодійного фонду «CodeIT4Life» Олексій Холоденко.

У Харкові на потреби військових передали авто для евакуації поранених

«Війна досі триває. Українські захисники, попри будь-які виклики, тримають позиції та відбивають ворожі атаки. На жаль, хлопці зазнають поранень. Ця машина вкрай необхідна для ефективної евакуації поранених воїнів із поля бою. Ми дякуємо кожному волонтеру, кожному українцеві, що збирали кошти та передали це авто», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Харкові на потреби військових передали авто для евакуації поранених

Нагадаємо, у Харківській області прикордонникам передали автівку та дрон.

А особовий склад двох бригад територіальної оборони, що базується в Харківській області, було відзначено нагородами Харківської обласної ради за вірність українському народові й військовій присязі.

Також нагадаємо, як почалася війна у Харкові рік тому та як цей рік прожили громади Харківського району.

Автор: Ксенія Карпенко