Хуртовина та морози: у Харкові та області погіршиться погода

13.02.2023 16:49 Суспільство
У другій половині дня 13 лютого у Харківську область зайде циклон, який принесе мокрий сніг та ожеледицю.

Як розповіла кореспонденту медіа «Слобідський край» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Інна Кондаурова, 13 лютого у місті Харків та області очікуються невеликі опади у вигляді снігу.

«13 лютого погоду на Харківщині визначає атмосферний фронт, пов'язаний з поглибленим циклоном, центр якого перебуває на півночі європейської росії. 14 лютого ми також будемо перебувати під впливом атмосферних фронтів. Ближче до вечора циклон буде зміщуватися у південно-східному напрямку. Тому на добу 14 лютого ми очікуємо погіршення погодних умов, буде хмарна погода, сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовина», – каже Інна Кондаурова.

Температура 14 лютого в області вночі буде від 0 до 5 морозу, вдень – від -2 до +3.

У Харкові вночі від 0 до 2 морозу, вдень від 0 до 2 тепла.

З 15 лютого очікується покращення погодних умов. За прогнозами синоптиків, циклон почне переміщуватися у бік Казахстану. Але на території області можливий невеликий сніг, мокрий сніг, місцями хуртовини.

Вночі температура 2-7 морозу, вдень від 0 до 5 морозу.

«16 лютого циклон повністю заповниться, тому в Харківській області істотних опадів не прогнозують. На дорогах буде ожеледиця, вітер змінить напрямок на північно-східний, температура вночі від 7 до 12 морозу, вдень від 1 до 6 морозу. 17 лютого буде мінлива хмарність, без істотних опадів. Температурне поле буде поступово знижуватися, вночі очікується від 10 до 15 морозу, вдень від 3 до 8 морозу. Буде малохмарна погода та слабкий вітер», – зазначає синоптик.

18 лютого температура почне підвищуватися. Очікується хмарна погода з проясненнями, невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу, а місцями з дощем.

Температура вночі від 7 до 12 морозу, вдень від 0 до 5 морозу.

Нагадаємо, 2 лютого традиційно свій прогноз щодо прийдешньої весни надав байбак Тимко. Він спрогнозував, що весна настане в середині березня.

Також нагадаємо, що 1 січня в Україні було встановлено 64 метеорологічні рекорди, на багатьох метеостанціях фіксували температуру в межах від +10° до +20°. Синоптики кажуть, що такий теплий січень уперше за 100-150 років.

А харківський синоптик вважає температурні коливання, які фіксували в Україні цієї зими, свідчать про зміни клімату, на фоні чого в наступні роки взимку епізодичні хвилі тепла стануть більш інтенсивними й тривалими.

Автор: Ксенія Карпенко