У «Харківобленерго» розповіли, навіщо своєчасно передавати показання лічильників і як це зробити

30.03.2023 11:24 Суспільство
Фото: Національна служба новин Фото: Національна служба новин

Жителі Харківської області можуть передати показання лічильників багатьма способами – безпосередньо на сайті АТ «Харківобленерго», через мобільний додаток, відправити смс, скинути їх Telegram-боту чи зателефонувати до кол-центру.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу АТ «Харківобленерго».

Показання лічильників треба передавати щомісяця, протягом періоду, що починається за два календарні дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій календарний день наступного розрахункового періоду.

Так, показання за березень необхідно передати у період з 30 березня до 3 квітня включно. Якщо цього не зробити, платіжки будуть розраховані на основі середньодобового, а не фактичного споживання.

Тим жителям Харківської області, які виїхали до більш безпечних регіонів, теж  треба передавати показання лічильників.

«Передавати показання обов'язково. Якщо виїхав, то можна передавати одні і ті ж самі показання. Якщо забув, наприклад, не страшно. Можна передати наступного місяця, і буде зроблено перерахунок. Передавати показання треба, адже це дає об'єктивну картину споживання електроенергії в регіоні, а також убезпечує від неправильних нарахувань», - розповіла речниця АТ «Харківобленерго» Марина Шевченко.

Нагадаємо, кол-центр АТ «Харківобленерго» працює цілодобово. Споживачі можуть звернутися за номерами:

057-3424413 Укртелеком
067-2340413 Київстар
050-0540413 Vodafone
063-0540413 Лайфселл
093-7072639  для передачі показів лічильників побутових споживачів міста Харків

Щодо відключень світла: щоб дізнатися, коли саме відключать ваш будинок, в АТ «Харківобленерго» розробили спеціальну форму.

Нагадаємо також, що зараз фахівці АТ «Харківобленерго» відновлюють електропостачання у деокупованих громадах і на територіях, де велись активні бойові дії. Так, при заживленні села Щурівка Балаклійської громади під лінією електропередачі сапери виявили та знешкодили мінне поле.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.