Кабмін продовжив соцвиплати для ВПО до 1 березня

25.01.2024 09:21 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

Українцям, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, Кабмін вирішив продовжити соціальні виплати ще на місяць.

Про це в етері Національного телемарафону розповіла очільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович, повідомляє «Слобідський край». 

Кабінет Міністрів вирішив подовжити соціальні виплати для всіх українців зі статусом ВПО до 1 березня. Зміни у соцпрограмі, що були анонсовані на 1 лютого, будуть відкладені на місяць.

«Ураховуючи певну трудність для внутрішньо переміщених осіб, особливо у зимовий період, з тим, щоб знайти роботу, сприяти своїй зайнятості та ще ряд додаткових обставин, ми спільно з урядом вирішили ще на місяць абсолютно всім до 1 березня продовжити існуючі умови виплат. Тобто нічого не змінюється, автоматично з 1 лютого нові критерії перенести на 1 березня. Для цього ми досягли домовленостей усередині уряду й знайти відповідний ресурс, це чималі гроші, один місяць – понад 6 млрд грн», – говорить Жолнович. 

З 1 березня соціальні виплати автоматично продовжаться для таких категорій:

  • Пенсіонерів з пенсією менше ніж 9 444 грн;
  • Людей з інвалідністю 1 та 2 груп;
  • Дітей-сиріт.

Нагадаємо, на початку січня Кабінет Міністрів України змінив порядок надання внутрішньо переміщеним особам тимчасового житла. Постанова про формування фондів житла для людей, які переїхали з тимчасово окупованих територій, уже набула чинності.

Автор: Ксенія Карпенко