Хліб вартістю 10-12 грн продають на Близнюківщині. Подробиці

09.06.2015 07:51 Суспільство
pikabu.ru pikabu.ru
Нагальним питанням для Близнюківського району, що на Харківщині, була й залишається ціна на хліб. Тож влада взялася за вирішення цього питання.

Коли у Харкові можна знайти буханку за 4 грн, то на Близнюківщини ціни на хліб "кусаються": хто сам не пече, змушений платити по 10-12 грн.

Все це через те, що свого хліба у районі випікається мало, основну кількість булок завозять із сусідніх районів, логістика дорога, тому і ціни високі.

Голова району спочатку намагався листами «вплинути» на виробників, але марно. Ось і вирішив: потрібно свої обсяги виробництва нарощувати, у районі два хлібозаводи, які завантажені лише на 20 % від потужності.

Читайте також: ЦІНИ У БЕРЕЗНІ: У ХАРКОВІ ПОДОРОЖЧАВ ХЛІБ, ЧАЙ, ЛІКИ ТА ПРОЇЗД У ТРАНСПОРТІ
                     ДОРОГИЙ ХЛІБ. ЧИ ВАРТО ВИПІКАТИ ЙОГО УДОМА, З'ЯСУВАЛА ХАРКІВ'ЯНКА
                    ЧОМУ ХЛІБ З МАГАЗИНУ ШКІДЛИВИЙ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я. ДУМКА ХАРКІВСЬКОГО ШЕФ-КУХАРЯ

- По населених пунктах розвозитимемо соціальний хліб двох катагорій — 4,5 - 5 грн. Він буде як адресний (в селах складатимуться спеціальні списки малозабеспечених людей), так і у вільному продажу, - зазначив голова Близнюківського району Сергій Шахматенко. - Нам ця програма вкрай необхідна, тоді заводи вдасться запустити на повну потужність. Це не тільки вирішить проблему ціни на хліб в районі, але й дасть нові робочі місця. Якщо вироблятимемо близька 5 тис. булок соціального хліба, буде гарно. Вже підписані контракти з перевізниками.

Узагалі у планах очільника Близнюківщини з 1 вересня випікати хліб за ціною 3 грн. У районі сподіваються на добрий врожай та порозуміння з сільгоспвиробниками.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта