Коли на Харківщину повернеться тепло

04.06.2021 15:15 Суспільство
Не по-літньому холодна погода на Харківщині протримається ще два дні. З 6 червня температура повітря прогріється, але вдень дощитиме.

Уже третій день червня поспіль на Харківщині виходить не по-літньому холодним та вологим завдяки щільній хмарності і періодичним дощам. За спостереженнями Харківського регіонального центру з гідрометеорології, середньодобова температура в нашій області на 4 - 8°C нижча за норму.

І хоча ніяких рекордів установлено не було, проте синоптики помітили цікавий розподіл повітряних мас у Європі.

Читайте також: Погода у червні: на Харківщині літо почнеться з дощів та похолодання

"У той час, коли денні температури по Харківській області не перевищують 12 - 17°C, далеко на півночі за полярним колом у Фінляндії спостерігається спекотна погода з максимальними температурами близько +29...+30°C " , – повідомили у Харківському гідрометцентрі.

На жаль, у найближчі 2 доби суттєвого потепління на Харківщині чекати поки що не варто, денні температури передбачаються в межах +15...+20 градусів.

Із 6 червня температура підвищуватиметься до +22, а 8 і 9 червня до +24 градусів. Періодично проходитимуть невеликі дощі із грозами. Такі умови будуть пов'язані з висотним малорухомим циклоном.

Автор: Тамара Кіч