Жорсткішим роблять контроль безпеки харчів на підприємствах

24.05.2016 11:53 Суспільство
Фото:23gdp.by Фото:23gdp.by
Підприємства харчової та переробної галузі Харкова та Харківської області поступово впроваджують у себе міжнародні системи управління безпекою та якістю харчових продуктів.

Як повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Костянтин Панфілов із посиланням на ДП «Харківстандартметрологія», міжнародні системи управління безпекою та якістю харчових продуктів впроваджено на 72 підприємствах харчової та переробної галузі Харкова та Харківської області (ISO 22000 — на 27 підприємствах, система НАССР — на 45 підприємствах).

- Практично в усьому світі системи управління безпекою харчових продуктів визнають і застосовують як надійний спосіб захисту споживачів від небезпек, які можуть супроводжувати харчову продукцію. Впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів вимагають законодавства Європейського Союзу, США, Канади, Японії та багатьох інших країн. У нас застосування систем НАССП є обов’язковим для всіх підприємств, що займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів, - наголосив  Костянтин Панфілов.

ТРЕТИНА ВЕРШКОВОГО МАСЛА В СУПЕРМАРКЕТАХ ХАРКОВА Є ПІДРОБКОЮ. РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРТИЗИ

Він додав, що цього вимагають Закони України «Про безпечність та якість харчових продуктів» та «Про дитяче харчування». Крім того, для виходу на нові ринки, у тому числі міжнародні, для розширення вже існуючих ринків збуту і підвищення конкурентоспроможності продукції впровадження підприємствами цих систем є обов’язковим.

Подорож машиною часу пропонують туристам (ФОТО) 

 
Довідка. HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

Тетяна Лісна


Автор: Администратор сайта