Лікарка, яка у Харкові приймала пологи під бомбами, стала заступницею голови НСЗУ

13.09.2023 12:52 Суспільство
Фото: НСЗУ Фото: НСЗУ

Колишня керівниця Харківського регіонального перинатального центру Ірина Кондратова, яка на початку війни приймала пологи у підвалі, обійняла посаду заступниці голови Національної служби здоров’я України.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на Урядовий портал, розпорядження про призначення Кабінет Міністрів України ухвалив на своєму засіданні 12 вересня.

У Національній службі здоров'я України нагадують, що Ірина Кондратова за версією BBC є однією з восьми українок, які ввійшли у список «100 жінок 2022 року».

«Пані Ірина майже три місяці приймала пологи у підвалі, жила поруч із колегами та пацієнтами й, навіть попри ворожі обстріли, продовжувала надавати медичну допомогу пацієнтам. Бажаємо пані Ірині наснаги та успіхів на новому шляху!», – йдеться у повідомленні.

З призначенням Ірину Кондратову привітав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

«Українська лікарка з обкладинки Time. Одна із сотні найвпливовіших жінок світу за версією ВВС у 2022 році. Харківська лікарка, якій Девід Бекхем на добу передав свій акаунт в Instagram, щоб зібрати гроші на обладнання для немовлят. Вважаю, це чудовим підсиленням команди. Щиро вітаю з призначенням! Бажаю успіхів на новій посаді та плідної роботи на благо українських пацієнтів!», – написав Віктор Ляшко у своєму Фейсбуці.

Ірина Кондратова очолювала Харківський регіональний перинатальний центр з 2012 року. 1 серпня 2023 року вона повідомила про свої звільнення.

«Я залишила там своє серце. Свою душу. Свій мозок. Свою пам’ять. Своїх друзів. Коли зможу, буду писати багато та щиро. Болить. Але show must go on. Далі буде. Слава Україні!», – написала вона.

Кондратова Ірина Юріївни

Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада України підтримала кандидатуру Рустема Умєрова на посаду міністра оборони України. З 2014-го Умєров займався поверненням українських політв‘язнів з рф. У вересні 2022 року Умєров став головою Фонду держмайна. Цю посаду він обіймав близько року. 

Раніше ми писали, що у Харківській області Лозівське територіальне медичне об’єднання стало кластерним закладом. Новий статус дозволить збільшити кількість медичних послуг та покращити якість лікування.

У серпні Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері у місті Ізюм Харківської області, яка зазнала значних руйнувань внаслідок ракетних ударів і авіанальотів, отримала компʼютерний томограф.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко